<span>Els</span> Verhaal
"De persoonlijke benadering is fijn."
Els - Verzorgende

Els maakte na meer dan 30 jaar voor dezelfde organisatie te hebben gewerkt, de overstap naar Futura Zorg. En wel naar het Futurahuis in Oudewater. Wij hebben haar gevraagd naar haar eerste ervaringen.

Van grootschalig naar kleinschalig

“Ik hoorde geregeld positieve verhalen van een medewerker van Futura Zorg die ik ken. Zij wekte mijn nieuwsgierigheid en ik was benieuwd naar meer. Toen ze vroeg of ik een ochtend met haar mee wilde lopen, twijfelde ik geen moment. De rest is geschiedenis. Ik heb bij mijn vorige werkgever veel veranderingen meegemaakt, waaronder diverse overnames. Ik werkte op grote  afdelingen met somatiek en psychogeriatrie en in diverse functies zoals leerlingbegeleider, nachtdienst, zwerfkracht en afdelingshoofd. Op een zeker moment besloot ik de opleiding tot Verzorgende te volgen. Op dat moment werd ik overgeplaatst naar de afdeling kleinschalig wonen. Ik had altijd gedacht dat dit niets voor mij zou zijn, maar het gaf mij juist rust. Kleinschalig wonen betekent voor mij actieve bewoners die bijvoorbeeld meedoen met koken."

De inwerkperiode

Els zegt volmondig ‘ja!’ wanneer wij haar vragen of haar verwachtingen zijn uitgekomen. “Ik heb de tijd gekregen om de bewoners, de locatie en de organisatie goed te leren kennen. Ik ben goed ingewerkt; ik heb dat als heel positief ervaren. Het valt mij op dat er bij Futura Zorg meer tijd is voor de bewoners. Ik ga niet meer met een overladen vol gevoel naar huis. Ik vind het fijn dat het team waarin je werkt klein is. Ik werk vaak met dezelfde mensen. Je kent elkaar en weet wat je aan elkaar hebt.”

Ik ga niet meer met een overladen vol gevoel naar huis

Balans

We vragen Els of zij ruimte ervaart voor groei. “Ik werk nog niet zo lang bij Futura Zorg maar ik denk dat er zeker wel ruimte is voor groei. Aan de andere kant ben ik blij met het werk wat ik nu doe en vraag ik mijzelf af of ik nog verder wil groeien. Bijblijven wil ik natuurlijk wel en daar wordt voldoende voor aangeboden. Ik ervaar balans in mijn werkprivé. Dat gaat voor mijn gevoel heel goed hier.”

Ik heb tot op de dag van vandaag geen spijt van de overstap naar Futura Zorg

We doen het samen

“Ik heb tot op de dag van vandaag geen spijt van de overstap naar Futura Zorg. De persoonlijke benadering is fijn. Maar ook de band met mijn manager. Zij is vaak in de huiskamer bij de bewoners, biedt een luisterend oor en denkt mee bij eventuele problemen. Bij Futura Zorg voel ik mij helemaal thuis.”