<span>Josyne</span> Verhaal
"Ik trok mijn stoute schoenen aan en heb gesolliciteerd.”
Josyne - Verpleegkundige / locatiebeheerder in opleiding

Vanaf verpleegkundige naar locatiebeheerder

Via een oud-collega, die toen al bij Futura Zorg werkte, hoorde ik enthousiaste verhalen. Haar persoonlijke visie sloot aan bij wat ze las over Futura Zorg en besloot om te solliciteren.

Persoonlijke visie

Josyne: “Ik werkte in de thuiszorg en wilde vanuit mijn verpleegkundige expertise een andere weg inslaan. Ik zocht een nieuwe uitdaging in daar waar mijn passie ligt en ging mij oriënteren op een andere baan.” Josyne bekeek de website van Futura Zorg gekeken en zag de vacature van locatiebeheerder in Den Bosch. “Naast het zorgen voor mensen, trok deze functie mij aan omdat je je meer gaat richten op het verbeteren van processen en coachen van teams. Ik wil staan voor wat ik doe en gaan voor kwaliteit van zorg en levensgenot van de bewoners. Dit is mijn persoonlijke visie en dat zag ik terug bij Futura Zorg”, vertelt Josyne.

Een nieuwe werkplek

Josyne: “Het leek mij een hele leuke functie, maar mijn werkervaring sloot niet volledig aan bij de functie-eisen. Ik trok mijn stoute schoenen aan en heb toch gesolliciteerd. Het eerste contact was fijn en er volgende verschillende kennismakingsgesprekken. Nadat we elkaars verwachtingen hadden uitgesproken, ben ik bij Futura Zorg een leer- en ontwikkeltraject gestart om te groeien van verpleegkundige naar locatiebeheerder.” “Een nieuwe werkplek vind ik altijd spannend”, gaat Josyne verder. “Ik heb mij vanaf het eerste moment een enorm warm welkom gevoeld. Wat een fijne groep bewoners, familieleden en collega’s! Iedereen staat voor elkaar klaar en biedt een helpende hand waar nodig. Dit heeft mij enorm geholpen om snel mijn draai te vinden. Daarnaast is er vanaf het begin ruimte om te sparren over mijn leerproces.” Naast de verlenen van zorg, werkt Josyne actief mee aan het optimaliseren van de werkprocessen. Dit doet ze samen met de collega’s. Door de onderlinge samenwerking groei je dichter naar elkaar toe.

Ik heb mij vanaf het eerste moment een enorm warm welkom gevoeld. Wat een fijne groep bewoners, familieleden en collega’s! Iedereen staat voor elkaar klaar en biedt een helpende hand waar nodig. 


Regie in mijn ontwikkelproces

Josyne: “Het is mijn groeiambitie om de functie van locatiebeheerder te vullen. Net zoals de bewoners de regie over hun leven behouden, pak ik de regie in mijn ontwikkelproces. Ik vind het belangrijk om naast het ‘on-the-job’ leren ook de theoretische management op te doen. Ik kreeg de ruimte om zelf te ontdekken welke opleiding bij mij alsook bij Futura Zorg zou passen. Een aantal maanden geleden ben ik gestart met de opleiding hbo zorgmanagement en leiderschap.” Josyne heeft dagelijks contact met haar locatiebeheerder. Zij begeleidt Josyne in de dagelijkse processen en bezigheden op de locatie. Door het leer- en ontwikkeltraject heeft Josyne ook contact met de locatiebeheerders van andere locaties en neemt ze deel aan de locatiebeheerders overleggen. Ze gaat bij de locaties langs en zo ervaart Josyne hoe er op elke locatie wordt gewerkt aan een fijne omgeving voor de bewoners en de medewerkers. Ook heeft ze geregeld werkoverleg met directie en evalueren ze samen het leerproces.

Familiegevoel

Josyne: “We zorgen goed voor onze bewoners maar mogen ook ons zelf voorop stellen. Je bent een groot deel van je leven met collega’s samen. Je deelt veel, lacht veel en laat soms samen een traan. Om te streven naar een goede balans tussen werk en privé voor mijzelf maar ook voor mijn collega’s op locatie, houden we bijvoorbeeld in het rooster zo veel als mogelijk rekening met ieders wensen en voorkeuren. Ook dit doen we samen wat ervoor zorgt dat het familiegevoel nog meer groeit.” “Bij Futura Zorg kan ik mijzelf blijven ontwikkelen en meebewegen in alles wat er gebeurt, zowel privé als op het werk”, vertelt Josyne. “Door het inzetten van mijn flexibele vermogen en persoonlijke ontwikkeling, draag ik bij aan de verbetering van dat waar ik als zorgverlener voor sta, om zo het beste voor de bewoners te krijgen en uit te voeren.“