<span>Mieke</span> Verhaal
"Er werd vanaf het begin af aan met mij meegedacht."
Mieke - Helpende Plus

Mieke is als Helpende Plus werkzaam bij Futura Zorg in Oudewater. Zij voelde zich direct thuis op de locatie. Mieke: “De oma van een goede vriendin van mij woonde destijds in het Futurahuis in Oudewater. Ik hoorde alleen maar positieve geluiden van mijn vriendin over dit Futurahuis en ben mij toen gaan verdiepen in de vacatures bij deze locatie”.

Wie niet waagt…

“Ik solliciteerde op de functie van Helpende Plus maar had eigenlijk niet de juiste papieren hiervoor en was al 10 jaar niet meer werkzaam geweest in de zorg”, aldus Mieke. Zij vervolgt: “Ik dacht, wie niet waagt, die niet wint en ben uiteindelijk aangenomen voor de functie van Helpende met het aanbod om de opleiding tot Helpende Plus te volgen”.

Direct thuis

Mieke: “Ik was erg benieuwd hoe het werken in de kleinschalige zorg zou zijn. Ik had geen specifieke verwachtingen. Vanaf het eerste moment voelde ik mij direct thuis. Mijn collega’s waren stuk voor stuk open en gastvrij. Omdat ik langere tijd niet in de zorg had gewerkt, heb ik wat extra tijd en aandacht gekregen bij het inwerken. Dat was erg fijn.”

We doen het echt samen

Mieke vervolgt: “Je voert veel werkzaamheden zelfstandig uit. Maar tijdens je dienst is er altijd wel een overlegmoment waarbij we het werk nog met elkaar kunnen afstemmen of aan elkaar kunnen overdragen. En als je er even niet uitkomt of hulp nodig hebt, dan staan er altijd collega’s voor je klaar!”

Persoonlijke groei

”Er werd vanaf het begin af aan met mij meegedacht. Ik ben begonnen als Helpende en dus niet binnengekomen op de functie van Helpende Plus, de functie waarop ik had gesolliciteerd. Ik heb op kosten van Futura Zorg de opleiding voor Helpende Plus gevolgd en ben trots te kunnen delen dat ik geslaagd ben en mijzelf nu Helpende Plus mag noemen.“

Mieke vervolgt: “Een andere manier om persoonlijk te groeien is door deel te nemen aan bijvoorbeeld de Ondernemingsraad of één van de commissies binnen Futura Zorg. Dit is niet echt iets voor mij. Maar voor collega’s die dit leuk vinden, zorgt het wel voor een bepaalde verbondenheid met de collega’s op andere locaties.”

Bijblijven

“De zorg blijft in ontwikkeling en Futura Zorg biedt ons meer dan de gelegenheid om bij te kunnen blijven binnen ons vakgebied. We kunnen online cursussen volgen of informatiebijeenkomsten bijwonen.  Zo is er in het Futurahuis in Oudewater iemand langs geweest om te praten over dementie. Daarbij kregen wij alle ruimte om vragen te stellen.”

Balans

“Ik werk wisselende uren en in de ene week soms meer dan in de andere week. Ik vind dat heerlijk werken. Met het roosteren wordt goed rekening gehouden met ieders wensen zodat er voor iedereen zo veel mogelijk balans is en blijft tussen werk en privé.”

Bewonerbeloften

“Eén van de beloften die Futura Zorg doet aan haar bewoners is dat zij zichzelf mogen zijn. Dat zie ik echt terug in de manier waarop wij werken. Bewoners mogen zijn wie ze zijn en wij motiveren hen ook zichzelf te zijn. Ik behandel onze bewoners zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden. Zou jij het niet fijn vinden dat er iemand de tijd neemt en naar je luistert als je het even niet meer weet, bang bent om te slapen of omdat je je familie mist? Een andere bewonerbelofte is dat de medewerkers de gelegenheid krijgen om de bewoners goed te leren kennen. Die heb ik zeker gekregen en ik kan zeggen dat de bewoners een plekje in mijn hart hebben.“

Kom binnen

“Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik mijn draai heb gevonden. Ik gun iedereen zo’n leuke baan. Dus kom binnen, loop een dagje mee en wie weet word jij mijn nieuwe collega!”