<span>Sandy</span> Verhaal
“Door het kleinschalige karakter heerst er een huiselijke sfeer.”
Sandy - Verzorgende in opleiding

Kom binnen en begin met groeien

Sandy Manse had jarenlange ervaring in de horeca en detailhandel, liet zich omscholen en kwam bij Futura Zorg in Oud-Beijerland als stagiaire helpende plus binnen. En daar is het niet bij gebleven.

De keuze heb ik op gevoel gemaakt

“Ik had geen ervaring in de zorg, maar ik zag wel overeenkomsten met mijn vorige functies in de horeca en detailhandel: het zorgen voor anderen, het zelfstandig en in een team kunnen werken en de onregelmatige werktijden. Hier had ik al jarenervaring mee. Alleen ontbrak de medische kennis om te kunnen werken in de zorg. Ik volgde de verkorte opleiding tot helpende plus en hiervoor moest ik stage lopen bij een zorgorganisatie” vertelt Sandy.

Ze had nog niet eerder van de organisatie Futura Zorg gehoord en kwam bij toeval uit bij de locatie in Oud-Beijerland. Hoewel Sandy uit meerdere organisaties kon kiezen om haar stage te lopen, koos ze voor Futura Zorg. “De keuze heb ik op gevoel gemaakt” vertelt Sandy. Een bijkomend voordeel was dat deze locatie bij mijn ouders om de hoek staat en ook maar op tien minuten van mijn eigen huis vandaan.”

Ik werd tijdens de kennismaking enorm gastvrij ontvangen en had een heel prettig gesprek met de locatiebeheerder. Door dat kleinschalige karakter heerst er een huiselijke sfeer en dat sprak mij enorm aan.


Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

“Ik werd tijdens de kennismaking enorm gastvrij ontvangen en had een heel prettig gesprek met de locatiebeheerder. Door dat kleinschalige karakter heerst er een huiselijke sfeer en dat sprak mij enorm aan. Omdat ik helemaal nieuw was in de zorg, voelde die warme kennismaking heel goed. Ik ben dan ook vol enthousiasme gestart bij Futura Zorg en wanneer ik hulp nodig had dan stonden collega’s direct voor mij klaar.”

Al gauw behaalde Sandy haar diploma voor helpende plus en wilde zij graag in Oud-Beijerland blijven werken. Op het moment daar haar een arbeidsovereenkomst kreeg aangeboden, durfde Sandy de volgende uitdaging aan: de opleiding tot verzorgende niveau 3. Er zijn allerlei mogelijkheden te blijven ontwikkelen of om je kennis te verbreden, bijvoorbeeld door het volgen van e-learnings wanneer het jou past. Er worden ook klinische lessen en cursussen verzorgd op locatie, bijvoorbeeld een cursus over onbegrepen gedrag. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de diverse commissies binnen Futura Zorg.

“Hoewel ik alleen op de locatie in Oud-Beijerland werk, voel ik wel een bepaalde verbondenheid met de rest van de organisatie. Ik ben lid geweest van de klankbordgroep medewerkers, een voorloper van de ondernemingsraad. Zo kreeg ik de kans om bij te dragen aan de ontwikkeling en groei van de organisatie.”

Sandy vertelt verder: “Aangezien de opleiding tot verzorgde ook de nodige tijd vergt, ben ik tijdelijk lid geweest maar misschien kan ik in de toekomst weer aanhaken. Ik heb hierdoor mogen ervaren dat je kunt meepraten over het beleid, dat je gezien en gehoord wordt als medewerker en dat je mening er toe doet.”

Kom binnen

Sandy: “De omscholing tot zorgmedewerker is mij, mede door de hulp en ondersteuning van mijn collega’s bij Futura Zorg, heel erg goed bevallen. Wil jij jezelf omscholen of ben je op zoek naar een baan in de zorg? Dan kan ik je Futura Zorg van harte aanbevelen.” Kom binnen bij Futura Zorg. Samen ondersteunen we jouw professionele groei, zodat je niet alleen kunt doen waar je goed in bent, maar ook kunt groeien in de richting die jij wilt.