<span>Anne</span> Verhaal
"Ik geniet als ik onze bewoners dit soort momentjes mag geven.”
Anne - Verpleegkundige

De genietmomentjes

Anne is werkzaam als verpleegkundige bij Futura Zorg in Someren. De genietmomentjes zijn voor Anne het belangrijkste in haar werk.

Thuis komen

“Bij Futura Zorg kan ik thuiskomen”, vertelt Anne. “De locatie is een warme en fijne omgeving voor onze bewoners en voor de medewerkers. Op het moment dat ik de voordeur open, voelt het alsof ik in mijn ‘andere huis’ kom, bij mijn ‘andere familie’. Door de kleinschaligheid kennen wij onze bewoners heel goed en voelt ook voor mij al thuis.”

Mijn start bij Futura Zorg

Anne: “Ik had eerder al gezien dat Futura Zorg een nieuwe locatie ging bouwen in Someren en hield de website van Futura Zorg in de gaten. De missie van Futura Zorg sprak mij erg aan. Toen ik op zoek ging naar een baan dichter bij huis, want ik woonde inmiddels in Someren, heb ik niet lang nagedacht. De sollicitatieprocedure is heel vlot verlopen en ik voelde mij tijdens de eerste kennismaking al enorm welkom. Het feit dat de locatie nog in de steigers stond, trok mij aan. Dat betekende dat ik zou starten in een compleet nieuw team en dat we met elkaar vorm en inhoud konden gaan geven aan het werken binnen deze locatie.”

”Niets is minder waar gebleken”, vertelt Anne. “Al snel was er sprake van een hecht team. Iedereen was nieuw en we moesten onze weg met elkaar nog zien te vinden. Daar hebben wij elkaar bij geholpen maar ook de collega’s van andere locaties tot en met het bestuur, iedereen stond voor ons klaar. Ik heb hierdoor ook echt het gevoel dat we samen werken aan het welzijn van onze bewoners.”

“Bij de start voelde ik mij nog een beginnende verpleegkundige die net een jaar was afgestudeerd. Door de kansen die Futura Zorg mij heeft gegeven, maar ook door de samenwerking binnen het team en door de toegankelijkheid tot de rest van de organisatie, ben ik in korte tijd uitgegroeid tot een zelfverzekerde verpleegkundige die haar grenzen aan durft te geven. Het was ook fijn om te ervaren dat de missie van Futura Zorg bij de eerste bewoners direct werd waargemaakt. Het werken voelt voor mij niet alsof ik zorg lever zoals ik als verpleegkundige heb geleerd, maar het voelt als ondersteunen waar het bewoners het niet meer zelfstandig kunnen.”

De locatie is een warme en fijne omgeving voor onze bewoners en voor de medewerkers. Op het moment dat ik de voordeur open, voelt het alsof ik in mijn ‘andere huis’ kom, bij mijn ‘andere familie’

Ontwikkeling

Anne: “Er worden cursussen aangeboden en er is ruimte voor klinische lessen of overleg met de kwaliteitsverpleegkundige. Dat vind ik erg fijn. Met vragen over bepaalde kennis, dan kunnen wij altijd bij de kwaliteitsverpleegkundige terecht. Naast het bijblijven en verder leren binnen mijn eigen vakgebied, ontwikkel ik mijzelf ook op andere vlakken. Ik ben bijvoorbeeld lid van de Ondernemingsraad. Samen met collega’s van andere locaties vertegenwoordig ik de medewerkers van Futura Zorg. We denken mee over bepaalde vraagstukken, delen onze mening en krijgen de ruimte om initiatieven aan te dragen.”

Genietmomentjes

Anne: “De genietmomentjes die ik tijdens mijn werk aan de bewoners kan geven, zorgen ervoor dat ik met een goed gevoel naar huis kan gaan. Een natuurdocumentaire of een mooi concert op televisie zorgt al voor deze kleine geluksmomentjes. Of de wens van een bewoner die aangaf dat ze ‘een moord zou doen’ voor een Bossche Bol. Die hebben wij geregeld en wat straalde ze van geluk. Ik geniet als ik onze bewoners dit soort momentjes mag geven. Een stukje van deze voldoening krijg ik ook uit de waardering van onze locatiebeheerder. Op het zorgkantoor heeft hij een kaartje opgehangen waarop staat ‘we doen het samen’ met daarop een handgeschreven bedankje aan het hele team voor hun flexibiliteit en inzet. Ik denk dat je wel begrijpt dat ik werken bij Futura Zorg echt kan aanraden. Twijfel je nog? Kom binnen, loop een dag mee en ervaar zelf het warme gevoel.”

<span>Anne</span>

Toch nog vragen? Neem contact met ons op voor al jouw vragen.

Kies voor een zorg
carrière als levensstijl

Zorg vacatures in de spotlight.