<span>Erica & Lisa</span> Verhaal
“Als je het Futura-gevoel hebt ervaren, dan wil je nooit meer anders!”
Erica & Lisa - (Leerling) Verzorgende

Het Futura-gevoel

Moeder Erica Eijkelhof en dochter Lisa Peters werken allebei bij Futura Zorg in Boskoop, waar we wonen en zorg aan ouderen bieden in een kleinschalige omgeving die aanvoelt als thuis. Zij zouden niet anders meer willen.

De kleinschaligheid

Erica, huishoudelijk medewerker: “Ik zag destijds een vacature voor in de huishouding bij het Futurahuis in Boskoop, dat toen nog in aanbouw was. Omdat je vanaf de opening aan de slag ging, kon je samen als team iets opbouwen. Dat sprak mij aan. Ik had in het buitenland al in de kleinschalige zorg gewerkt en dit wilde ik graag weer. Het werken bij een groot verpleeghuis leek mij echt niets. Daar heb je als huishoudelijk medewerker veel minder persoonlijke aandacht met de bewoners.” Lisa vervolgt: “Ik ben hier via mijn moeder terecht gekomen, eerst in de huishouding en later ook in de ontbijtservice. Ik had al snel door hoe hecht het team hier is. Dat is heel fijn.”

Opleiding tot verzorgende

Erica: “Ik had in het buitenland al diploma’s behaald om in de zorg te werken maar deze waren hier niet geldig. Toen ik zag dat mijn collega’s in de zorg het erg druk hadden, heb ik bij de toenmalige locatiebeheerder aangeboden te helpen met eenvoudige zorgtaken. De locatiebeheerder zag dat het werken in de zorg mij goed afging en heeft mij toen aangeboden om een opleiding te gaan volgen, iets wat ik in eerste instantie heb afgehouden. Later ben ik er toch gestart. De combinatie werken, leren en tijd voor je gezin houden was een hele uitdaging, maar met de goede begeleiding heb ik in 2022 de opleiding tot Verzorgende IG-MZ succesvol afgerond.”

Lisa: “Bij mij is het bijna hetzelfde gegaan. Ik werkte in verschillende ondersteunende diensten en dacht erover na om een zorgopleiding te gaan volgen. De combinatie van werken en leren leek mij ideaal. Op de dag dat ik bij de locatiebeheerder wilde voorstellen om een BBL-opleiding te gaan volgen, kwam hij zelf naar mij toe met het voorstel om dit via Futura Zorg te doen. Hij had eerder opgemerkt dat het zorgen voor de bewoners mij goed afging.

Sinds een paar maanden volgt Lisa de BBL-opleiding tot Verzorgende IG. Ze werkt drie dagen en gaat één dag naar school. Tijdens het werk doet Lisa werkzaamheden als Verzorgende IG en wordt hierbij begeleid door directe collega’s.

Ik zorg graag voor de bewoners en merk ook dat ik een luisterend oor voor ze ben. Je bouwt dan echt een band op.”


We doen het samen

“Het mooie van de kleinschaligheid is dat je een band opbouwt met de bewoners”, vertelt Erica. “Het voelt soms gewoon als familie. Je houdt natuurlijk wel gepaste afstand maar je deelt toch veel met elkaar. Er zijn ons inmiddels ook bewoners ontvallen waar je wel verdriet van hebt. Wij willen het leven graag zo fijn mogelijk maken voor de bewoners en daar zet je je iedere dag voor in. Samen met de collega’s. Iedereen staat klaar voor elkaar en er zijn geen drempels vanwege de verschillende functies. We doen het samen, met elkaar. Wij zijn echt een heel sterk team. Dat voelt heel fijn.”

Lisa: “Ik zorg graag voor de bewoners en merk ook dat ik een luisterend oor voor ze ben. Je bouwt dan echt een band op. Die band heb ik ook met mijn collega’s. Zij zien wat ik kan en begeleiden mij heel goed. Vanaf de eerste dag dat ik hier kwam werken voelde ik mij welkom en opgenomen. Er is totaal geen onderlinge strijd.” “Het is echt een bijzonder team waarin we werken”, aldus Erica. “Iedereen is anders, verschillend maar we hebben wel respect voor elkaar. Dat zien en voelen de bewoners ook.”

Een bezoek brengen kan altijd

Lisa: “Ik kan het iedereen aanraden om bij Futura Zorg te komen werken. Als je de huiselijke sfeer ervaart dan merk je gelijk hoe fijn het is”. Erica bevestigt het: “Een bezoek brengen kan altijd. Als je het Futura-gevoel hebt ervaren, dan wil je nooit meer anders!”

<span>Anne</span>

Toch nog vragen? Neem contact met ons op voor al jouw vragen.